Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. “Ние като общество трябва

...
Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. “Ние като общество трябва
Коментари Харесай

Сарафов да се докаже като погне депутатските имунитети и делата на трупчета иска Румен Радев

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. 

“Ние като общество би трябвало деликатно да следим и упражняваме всякакъв надзор върху фигурата, изпълняваща длъжността “главен прокурор ”. Неговото предопределение не минава през детайлната процедура за избор и задълбочените разисквания за професианалните и моралните му качества. Назначаването му не минава през декрет, публикуван от президента. В същото време то се употребява с всички негови пълномощия и може да остане за несигурно дълго време на този пост ”, добави президентът. 

Според него начначаването на Сарафов на поста е " урок за цената на достолепието и правилата в политиката ". 

" Виждаме по какъв начин като ги загърбиш, с цел да вземеш властта, прегръщайки най-големите си съперници, и в този случай при назначението на господин Сарафов на поста  да демонстрираш назад, че имаш правила и достолепие става сложна задача ”, уточни Радев.

Той добави, че е издал бързо указа за освобождението на Иван Гешев от поста основен прокурор, тъй като " във време на политически катаклизми " би трябвало да се придържаме " прецизно към конституцията и законите ". 

" Аз това и направих. Вие какво оферирате? Да бях изчакал още седмица, месец, година…? Трябва да отчетем, че сезирането на Конституционния съд още не е позволено за разглеждане, не е ясно дали ще се случи, а и няма период за това ", добави президента. 

“Ако нарпавите информация, от едно решение на Конституционен съд от септември предходната година по безусловно подобен проблем, което касае пълномощията на Инспектората към Висш съдебен съвет при изминал мандат. То споделя, че изтеклият мандат не приключва пълномощията по никакъв метод. Може да си извършите извода какво би било решението на Конституционен съд ”, уточни още Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР